Estetica dentara

Albire Dentara – Bijuterie Dentara

Cu totii ne dorim dinti perfecti, albi si sanatosi – aici intervine estetica dentara prin tratamente menite sa asigure si sa imbunatateasca aspectul placut si curat al danturii. Aspectul exterior este important iar o prima impresie este pozitiva intotdeauna cand cineva are un zambet placut si plin de incredere.

Estetica dentara are ca scop obtinerea unui zambet perfect, a unei culori albe naturale si stralucitoare a dintilor precum si a unei alinieri ideale a danturii. Prin urmare, estetica dentara se leaga foarte mult de celelalte ramuri ale stomatologiei cum ar fi profilaxia, ortodontia, protetica si odontoterapia restauratorie.

Principalele tratamente pe care aceasta ramura a stomatologiei le include sunt reprezentate de

 

Albirea Dintilor

albire dentaraAlbirea dentara profesionala este o metoda eficienta de a reda zambetului stralucirea naturala a dintilor sanatosi. Cea mai eficace metoda de albire dentara este tratamentul in cabinetul dentar cu lampa profesionala de albire, lampa care utilizeaza un gel special menit sa indeparteze petele dentare datorate abuzului de tutun, vin rosu, ciocolata etc. Deoarece albirea se realizeaza in cabinet sub supravegherea directa a unui medic stomatolog, intregul proces este monitorizat si se desfasoara in deplina siguranta pentru pacient. Metodele alternative de albire dentara acasa cu diverse geluri, prafuri sau alte solutii nu sunt recomandate de catre specialisti deoarece albirea dintilor este totusi un tratament medical si necesita un consult de specialitate in prealabil si trebuie efectuat de catre un medic stomatolog.

O sedinta de albire dentara profesionala in cabinetul stomatologic dureaza circa 30 de minute si, in functie de lampa de albire si a gelului utilizate, poate obtine albirea dintilor cu pana la 10 nuante. Pentru ca efectul sa fie unul deosebit este necesara realizarea in prealabil a unui detartraj dentar si refacerea eventualelor obturatii (plombe) vechi ingalbenite sau care prezinta coloratii.

Bijuteriile dentare

Bijuteriile dentare se utilizeaza pe dintii frontali printr-o procedura simpla si nedureroasa, acestea cimentandu-se direct pe dinte cu ajutorul unui liant special pentru acest procedeu. Indepartarea utlerioara a acestora este la fel de simpla si nedureroasa si se realizeaza in cateva minute. Igienizarea bijuteriilor dentare se realizeaza la fel ca si in cazul danturii, utilizand periuta si pasta de dinti si aplicand o metoda corecta de periaj.

Pentru un aspect placut si pentru a asigura rezistenta in timp a bijuteriei dintele pe care aceasta se monteaza trebuie sa fie sanatos si lipsit de tartru, placa bacteriana sau carii. Se recomanda realizarea unui detartraj profesional inainte de aplicarea bijuteriei dentare.

Cele mai dorite bijuterii dentare sunt cristalele Swarovsky simple sau sub forma de inimoare, stelute, diverse animale etc. Oferim o gama larga de modele de bijuterii dentare de calitate extraordinara.