Profilaxie

Preventie Dentara

Modalitatea cea mai simpla, eficienta si cea mai putin costisitoare catre o sanatate orala de invidiat este cea de a prevenii cariile si afectiunile parodontale inainte de a se transforma in probleme grave care vor conduce la aparitia durerilor si la pierderea dintilor.

Controalele periodice sunt o cale simpla si eficienta de a preveni si a trata in totalitate cariile si afectiunile paradontale. Tratand in stadii cat mai incipiente orice problema aparuta veti fi scutit de neplacerile cauzate de durerile dentare, sangerarile la periaj, mirosul neplacut al gurii si, in cazurile mai avansate, de mobilitate dentara urmata de pierderea precoce a dintilor (“ parodontoza”).

Medicii nostri stiu cat este de important sa identifice problemele dentare si pun accent pe indepartarea acestora inainte de aparitia complicatiilor. Indepartarea tartrului dentar si al resturilor alimentare se face cu aparatura moderna pentru detartraj, cu ultrasunete. Detartrajul dentar este completat de periajul profesional si de fluorizarile locale pentru prevenirea cariilor dentare sau de un tratament antiinflamator si antibiotic pentru gingie.

Pastrandu-va dintii si gingiile sanatoase mentineti si restul corpului sanatos, legatura dintre boala parodontala si bolile cardiovasculare fiind bine cunoscuta.

Exista patru pasi simpli pentru prevenirea cariilor:

  1. Detartraj cu ultrasunete
  2. Periaj profesional
  3. Sigilarea dintilor
  4. Controale periodice

 

pachet-igienizare