Protetica

Coroane Dentare – Fatete Dentare – Proteze Dentare

Protetica dentara  este o ramura importanta a stomatologiei si se ocupa cu reconstructia danturii, indreptarea si echilibrarea ocluziei dentare (muscaturii) prin lucrari protetice diverse. Reconstructia dintilor pierduti din diferite cauze se poate realiza prin lucrari protetice fixe sau mobile.

  • coroane de ceramica (portelan) – ceramica integrala
  • coroane metalo-ceramice total fizionomice – ceramica pe suport de metal
  • coroane dentare provizorii din acrilat (plastic),
  • coroane tip Weiser – crom – nickel cu fateta de acrilat (metalo-acrilice),
  • fatete dentare din portelan si compozite,
  • punti dentare din aceleasi materiale ca si coroanele dentare (puntile dentare sunt folosite pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa, este o metoda alternativa implantului dentar),
  • proteze dentare mobile de diferite tipuri (partiale, totale, scheletate, pe implant, pe magneti),
  • incrustatii integral ceramice (inlay / onlay),
  • gutiere pentru diverse tratamente (bruxism, albirea dintilor, gel parodontologie), si altele.

Cabinetul nostru stomatologic va ofera toate variantele de protezare enumerate mai sus, planul de tratament al fiecarui pacient fiind elaborat de medicul stomatolog in functie de nevoile si cerintele acestuia.

coroana zirconiuDintre toate variantele de coroane dentare la ora actuala cele mai recomandate sunt cele integral ceramice pe suport de zirconiu. Prin proprietatile sale deosebite, oxidul de zirconiu este complet biocompatibil (tolerat de organismul uman), este rezistent si nu este conductor termic, nu se corodeaza, este alb ca si culoarea dintilor naturali (estetica placuta),  se prelucreaza prin tehnologia CAD CAM (Computer assisted design / Computer assisted manufacturing) acest lucru eliminand erorile umane. Dintii din portelan pe suport de zirconiu, desi reprezinta o noutate pentru Romania, tind sa ia locul celorlalte lucrari in topul coroanelor dentare preferate de pacientul informat. Va recomandam coroanele integral ceramice pe suport de oxid de zirconiu.

Prin coroanele integral ceramice se obtine o schimbare esentiala a expresiei faciale, putandu-se modifica culoarea si forma dintilor. Sunt aproape imposibil de deosebit de un dinte natural, cu o calitate si o rezistenta incontestabile. Neavand suport metalic, coroana integral ceramica ofera o estetica superioara si previne o eventuala reactie alergica a pacientului la metal.

Materialele din care se obtin aceste lucrari sunt recunoscute pentru proprietatile lor deosebite, precum biocompatibilitatea superioara si rezistenta mare la flexiune si duritate. In functie de calitatea dintilor de suport dar si de igiena si obiceiurile alimentare ale pacientului aceste coroane pot avea o durata de viata de pana la 10-15 ani.

Reactiile alergice din cauza metalului din lucrarile mai vechi, precum si “gustul” metalic sunt total inlaturate, sanatatea pacientului nefiind afectata.

In majoritatea cazurilor este aproape imposibil pentru cineva sa deosebeasca coroana integral ceramica de un dinte natural. Folosind coroana integral ceramica, se asigura reconstituirea la cel mai inalt nivel medical, fara vreo diferenta vizibila fata de structura naturala a dintelui.

Coroanele dentare integral ceramice si puntile dentare integral ceramice sunt recomandate in mod special in zona frontala penru obtinerea unei estetici dentare perfecte, dar pot fi folosite in unele cazuri si in zonele laterale (in dreptul premolarilor si molarilor).

dental_veneerFatetele integral ceramice sau fatetarea cu portelan laminat ajuta la obtinerea rapida a unei danturi perfecte in cazul unor malformatii dentare, malpozitii dentare, colorari ale dintilor, carii pe fata vestibulara (fata vestibulara este fata dintelui dinspre obraz sau buza care se vede atunci cand zambim), plombe ingalbenite, fracturi in urma unor accidente, etc.

Fatetele dentare integral ceramice sunt utilizate frecvent de catre starurile mondiale de la Hollywood dar si autohtone sau de catre oameni pentru care conteaza mult imaginea. Fatetele ceramice, ca si coroanele dentare din portelan, sunt principalele alternative la ortodontie.

Protezele dentare mobile sunt alta metoda de reconstructie orala si reprezinta o solutie atunci cand nu se poate face implant dentar din diferite motive (os resorbit total, probleme de sanatate ce contraindica implantul dentar sau aditia osoasa, probleme de ordin financiar).

Oferim toata gama de lucrari protetice atat fixe cat si mobile: coroane metalice, coroane ceramice si coroane de zirconiu, incrustatii, fatete dentare, proteze dentare.